BANJA LUKA, 08. februara – Parking aparati osvanuće u još tri banjalučke ulice. Gradske vlasti odlučile su da od marta na 70 povećaju broj lokacija na kojima se plaća parking.

novi-parkinzi-bl-ATV

Odabrali su po jedno parkiralište u centru, Boriku i na Kočićevom vijencu na kojem su Banjalučani godinama parkiraju svoje četvorotočkaše. Uglavnom su to ulice ispred stambenih zgrada, škola i vrtića.

Jedan od parkinga koji će se naplaćivati je u Boriku, u Bulevaru Vojvode Živojina Mišića, kod O.Š. Branko Ćopić. Iz gradske uprave poručuju da bi se naplaćivanjem smanjile gužve, ali i odblokirani ulazi ispred stambenih zgrada.

Nije cilj smanjiti gužve već napuniti gradsku kasu, uglavnom tako negoduju anketirani Banjalučani.  Smatraju da bi i naplata parkinga trebala da ima bar neku granicu.

Samo osluškujemo želje građana, poručuju iz Gradske uprave. Kažu da su se stanari žalili da uglavnom nemaju gdje da parkiraju auta ispred zgrada u kojima žive. Žalbe su im stizale i od roditelja kada dolaze po djecu u školu. Zato logičnim smatraju postavljanje parking aparata.

“Imamo situaciju da vozači izbjegavaju parkirališta pod naplatom. Vrše jedan recimo pritisak na desnu stranu ulice, nepropiso parkirajući, parkiraju svoja vozila na ulazu, dovode do jednog pogrešnog odvijanja saobraćaja”, rekao je Slavko Davidović,  šef Odsjeka za saobraćaj u gradskoj upravi Banjaluka.

Gradske vlasti razmatraju i mogućnost da počnu sa naplatom parkinga i kod Venecija mosta, ali i u ulici Majke Jugovića.

 

ATV