LAKTAŠI.6.februara- Košarkaši Igokee pobedom protiv Zadra 78:77 osigurali su opstanak u ligi već nakon 21. kola, a u ovom meču Aleksandrovčani su ispustili prednost od 13 poena razlike da bi košem Mahovica u poslednjoj sekundi došli do pobede.

igokea

Trener Igokee Dragan Bajić na jednom tajm-autu oštro je kritikovao svoje igrače, nazvao ih uličarima i podsetio da plate dobijaju na vreme.

– K'o uličari se ponašate, eto kako se ponašate, a pare dobijate na vreme – rekao je Dragan Bajić svojim košarkašima koje je nakon utakmice znao i da pohvali.

– Čestitam svojim igračima, nosili su se sa pritiskom i već nakon 21. kola su ispunili cilj. Rekao sam im da sada ne smemo da se zadovoljimo opstankom u ligi, želimo da pokušamo da ostvarimo još neku pobedu i da prvenstvo završimo u gornjem delu tabele, na šestom mestu – što bi za sve bilo veliko iznenađenje. Ja kao trener sam ponosan na momke koje treniram i oni to znaju – rekao je Bajić.

Pri rezultatu 77:77, na šest desetinki sekunde do kraja utakmice trener Igokee pozvao je tajm-aut, na kojem je nacrtao pobedničku akciju. Lopta je upućena prema Mahovicu kojege je faulirao Vladovic, a košarkaš Igokee pogodio je jedno slobodno bacanje.

– U trenutku mi je sinula ova ideja šta da nacrtam, što se na kraju ispostavilo kao odlično rešenje. Tražio sam izolaciju Mahovica, znao sam da je skočan i brz i da može da reši ovu situaciju, da će oni verovato preuzeti visoke igrače. Međutim, Vladović je napravio faul ali i da nije situacija za koš bila bi čista – iz moje tačke gledanja ovo je bio čist faul – rekao je Bajić.

https://youtu.be/6KXh9m-ntm4

 /Blic.rs/