LAKTAŠI, 14.maja – Omladinske kategorije Košarkaškog kluba Igokea krenuće sa radom čim dobiju preporuke Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Kao i u većem dijelu svijeta sport u Srpskoj stao je sredinom marta usljed pandemije virusa korona dok se sada svi raduju povratku na parket makar to bilo i sa pojačanim mjerama zaštite od slučajne infekcije.

– Krenućemo sigurno sa radom i čekamo preporuke Ministarstva sporta, dok smo u vezi sa direktorom dvorane koji čeka uputstva kako da pripremi objekat za treninge to jest izvrši dezinfekciju i sve ostale neophodne radnje – izjavio je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

I dok će se mlađi članovi ekipe konačno ponovo družiti sa loptom na parketu za očekivati je da seniori ne krenu sa radom iako su njihovi rivali iz ABA lige Crvena zvezda, FMP i Partizan započeli sa treninzima. Strani igrači otišli su svojim kućama i ekipi je ostalo da odigra još samo posljednje kolo regionalnog takmičenja protiv Primorske u Kopru koji nema preveliki značaj jer su izborili opstanak. Liga BiH je prekinuta, a ekipa iz Aleksandrovca proglašena šampionom.

– Naši domaći igrači koji su nastupali za prvi tim, Dalibor Ilić, Darko Talić, Srđan Kočić i Nemanja Nikolić radiće individualno, a tokom pauze imali su programe kojima su pokušali da zadrže određeni nivo forme koji je daleko od takmičarskog. Dovoljno su se odmorili i sada očekujemo da dobro rade, jer je njima trening najpotrebniji zbog daljeg razvoja i usavršavanja – istakao je Radivojević.

Upravu kluba očekuju razgovori sa trenerom Draganom Bajićem o obnovi saradnje koja ističe na kraju sezone. S druge strane Aleksandar Trifunović odmara se u Beogradu i oporavlja od blažeg moždanog udara kojeg je imao prošlog septembra.

– Često se čujemo i Aca kaže da se oporavio, super se oseća i ima veliku želju da se vrati poslu. Ipak, lekari su ti koji će dati dozvolu da je sve sanirano i da nema straha od pogoršanja mada je to veoma opipljivo područje – naglasio je Radivojević.

Skupština 27. maja

Odluku o nastavku ili prekidu sezone rukovodstvo ABA lige donijeće 27. maja. Odluka će uslijediti tri dana nakon što se čelnici Evrolige izjasne o takmičenju u eliti i Evrokupu.

– Krajem maja čeka nas novi sastanak rukovodstva ABA lige i verujem da će sve ići po uzoru na preporuke i odluku Evrolige – rekao je Radivojević.

Glas Srpske