LAKTAŠI, 2. aprila – U jednom trenutku su bili blizu ambisa i ispadanja iz regionalne ABA lige, a sada im noje daleko ni plej-of.


Košarakaši Igokee su u nedjelju u Laktašima savladali Cibonu s 81:67 i ovo im je 9. pobjeda ove sezone u ABA ligi.

Igokea je od početka meča nametnula svoj ritam i pobjeda nije dolazila u pitanje. Cibona je zube pokazala u trećoj četvrtini, ali to je bilo premalo da bi slavili u Laktašima. Najbolji u redovima Igokee bili su Brajan Kraford s 14 poena, dok su po 12 dodali Kosta Kondić, Marko Jošilo i Stefan Đorđevi, dok se kod gostiju istakao Aleksandar Arantinović s 16 poena.

Nakon 24 kola Igokea ima jednu pobjedu manje od Zadra koji drži 8. mjesto koje vodi u plej-of, a prvak BiH ima i jedan meč manje pa će imati priliku da se izjednači sa hrvatskim predstavnikom.

Ne tako davno Igokea je redala poraze u svim takmičenjima, a sada djeluju kao tim koji će neko teško zaustaviti. Pobjeda protiv Cibone je četvrta u nizu u regionalnom takmičenju. Serija je počela protiv FMP-a, a nastavila se preko MZT-a i Zadra u gostima.

Do kraja ligaškog dijela Igokea ima težak rapored jer ide na noge lideru Partizanu, pa dočekuje Studentski centar i na kraju ih očekuje odgođeni meč protiv Mornara u Baru.

Ostaje da vidimo može li Igokea nastaviti sa pobjedama koje bi ih odvele u toliko željeni plej-of.