LAKTAŠI, 3. juna – Košarkaši Igokee šampioni su BiH za sezonu 2014/15! Aleksandrovčani su sinoć u Laktašima u trećem meču finala plej-ofa šampionata BiH savladali ekipu Širokog Brijega 82:58 (24:14, 20:18, 20:16, 18:10) i tako se treću godinu zaredom okitili krunom.

“Sada smo uradili ono o čemu smo govorili cijele godine, da ćemo osvojiti titulu i ostvariti plasman u ABA ligu naredne sezone”, kazao je Željko Lukajić, trener Igokee i dodao: “Igokea ide pravim putem, djeca dolaze u klub i neka dolaze i dalje jer ovaj klub ima budućnost.”

Igokei je ovo četvrta titula, a osim pehara šampionata BiH, osvojili su u Kup BiH, čime su potvrdili da su posljednjih godina najbolji košarkaški kolektiv na ovim prostorima.

“Igokea je ponovo pokazala da je veliki klub. Posebno mi je drago što su ovdje na tribinama bili rukometaši i fudbaleri Borca. U ovakvim trenucima cijela RS mora biti okupljena oko svojih sportista”, kazao je Milorad Dodik, predsjednik RS, koji je sa igračima i rukovodstvom kluba proslavio šampionsku krunu.

Aleksandrovčani su do dvostruke krune ove seozne stigli uprkos što su početku sezone promijenili skoro cijeli tim, a što se tiče večerašnjeg meča njega je obilježio Amerikanac Brejdi Heslip sa 24 poena dok je Duško Bunić u pobjedu svog kluba ugradio 18 poena. Kod Širokog je bolji od ostalih bio Toni Katić sa 14 poena