LAKTAŠI, 07. maja – Pobjedom u drugom susretu protiv Bosne 107:83 izabranici Žarka Milakovića izborili su priliku za odbranu šampionske titule. Aktuelni šamopion prikazao je visok nivo igara u polufinalu pa Sarajlije nisu mogle da pruže jači otpor.

Igokea

“Bitan je način na koji igramo, da vratimo sportski motiv. Bitno je da budemo prvaci, sva javnost smatra da Igokea nešto mora. Igokea ne mora, stavili smo akcenat na našu igru, hajde da igramo košarku i da tako stignemo do želejnog cilja”, rekao je Milaković.

Igokea je siguran učesnik ABA lige bez obzira na epilog finala gdje očekuje pobjednika majstorice između Zrinjskog i Sparsa. Ove ekipe, kao i Bosna, imaju ambiciju da igraju Drugu ABA ligu i zbog toga su dodatno motivisani. Samim tim skupili su bolje rostere što je povećalo kvalitet lige.

“Ko god priča da ABA dva rasipa nacionalni kvalitet, mislim da nije tako. Doprinijela je podizanju kvaliteta, predstavlja izlaz u region, a utakmice su izuzetno praćene. Regionalne lige su prave lige i za igrače i za trenere”, dodao je Milaković.

Aleksandrovačni imaju dovoljno vremena da se pripreme za finale i narednog protivnika. Ukoliko to bude Zrinjski, Mostaci će imati prednost domaćeg terena u seriji na tri pobjede.

 

Glas Srpske