LAKTAŠI, 16. jula – Omladinci Košarkaškog kluba “Igokea” iz Aleksandrovca kod Laktaša pobjednici su Međunarodnog omladinskog turnira u košarci, koji je danas završen u Milićima.
“Igokea” je u finalnom meču bila bolja od domaćeg “Boksita”, kojeg je pobijedila rezultatom 39:33.

Turnir kosarka
Treće mjesto na turniru osvojili su mladi košarkaši “Radničkog” iz Kragujevca, a četvrto trebinjski “Leotar”.

Najboljoj ekipi, uz pobjednički pehar, pripala je i novčana nagrada od 2.000 KM, drugoplasiranoj 1.500 KM, trećeplasiranoj 1.000 KM, a ekipi koja je osvojila četvrto mjesto 500 KM.

Pehare i nagrade dobili su i najbolji igrač turnira Jovan Lalović iz “Boksita”, te njegov klupski kolega Bojan Madžarević, koji je bio najuspješniji u izvođenju “trojki”.

Trener košarkaša “Igokee” Žarko Milaković rekao je novinarima da su opravdali ulogu favorita, s obzirom na to da su klub sa najvećom reputacijom koji je nastupao na turniru.

“Ova djeca treba da rastu kroz ovakve turnire i ovakve utakmice i da sutra zaigraju u prvom timu u ABA ligi, što nam je cilj u klubu”, istakao je Milaković.

Trener domaćeg tima i član organizacionog tima turnira Predrag Sušić čestitao je pobjedničkoj ekipi, te naglasio da je i drugo mjesto, koje su osvojili košarkaši “Boksita”, veliki uspjeh.

Na trodnevnom turniru u Milićima učestvovali su klubovi “Glasinac” sa Sokolaca, “Igokea” iz Aleksandrovca, bijeljinski “BN plus”, “Vrelo” iz Čajniča, “Leotar” iz Trebinja, “Radnički” iz Kragujevca, novosadska “Vojvodina” i “Boksit” iz Milića.

Turnir je organizovan u okviru “LJetnog festivala kulture i sporta”, čiji je organizator i generalni pokrovitelj kompanija “Boksit” iz Milića.