PRIJEDOR,28. avgusta – Protiv lica čiji su inicijali G.S. /44/ iz Prijedora podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, jer je više stambenih objekata priključio na elektromrežu bez znanja i saglasnosti distributera, pričinivši štetu oko 7.680 KM i ostvarivši protivpravnu korist od 2.950 KM.

elektricar

Iz Policijske uprave /PU/ Prijedor saopšteno je da se osumnjičenom stavlja na teret da je u svojstvu zaposlenog lica jednog akcionarskog društva iz Banjaluke, Radna jedinica Prijedor, u toku 2017. godine iskoristio, odnosno prekoračio granice svog ovlašćenja.

“Osumnjičeni se tereti da je stambene objekte vlasništvo lica Z.P, O.H. i S.H, svi iz Prijedora, priključio na elektroenergetsku mrežu bez znanja i saglasnosti distributera, a što je u suprotnosti sa Opštim uslovima za snabdijevanje i isporuku električne energije i od tih lica naplatio priključenje na elektroenergetsku mrežu”, navodi se u saoštenju.

Činjenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičeni je oštetio akcionarsko društvo i ova lica za oko 7.680 KM, a za sebe ostvario protivpravnu imovinsku korist za oko 2.950 KM.

 

Nezavisne novine