GORAŽDE, 02. juna – Policija je u četvrtak morala intervenisati u jednoj goraždanskoj apoteci zbog svađe između žene i muškarca koji su u vezi. Muškarac je u žestokom sukobu izvukao deblji kraj, a napadnut je i policajac, potvrdio je Emko Rizvanović, šef kabineta komesara MUP-a  Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

FUP-04-foto-klix

Incident se desio u 16.50 sati, kad je policiji prijavljeno da je u apoteci u ulici Alije Hodžića došlo do narušavanja javnog reda i mira. Patrola policije izašla je na teren, ali svađa između T. A. i M. A. nije prestala.

Tako je T. A. u jednom momentu pred policajcima fizički nasrnula na M. A. i ošamarila ga.

 

– Kako bi spriječio sukob, policajac je stao između njih i tada ga je M. A. ugrizao za desnu ruku – pojasnio je Rizvanović.

 

Policajac nije teže povrijeđen, a M. A. je u 16.55 sati uhapšen. Patrola ga je morala savladati i vezati mu ruke lisicama. On je u 18.40 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde.

Žena nije uhapšena, ali nije prošla bez kazne. Zbog napada na M. A., uručen joj je prekršajni nalog zbog remećenja javnog reda i mira.

Uviđaj su obavili inspektori Sektora kriminalstičke policije MUP-a BPK Goražde.

(Avaz)