LAKTAŠI, 09.marta – Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, uspješno je riješena krizna situacija, te je u mjestu Korovi uhapšen M.A., koji je ranije pucao na radnike, potvrđeno je za Srpskainfo.

Danas oko 13 časova, Policijskoj stanici Srbac, prijavljeno je da je u mjestu Korovi, kod Srpca M.A.  ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici.

– Po prijavi su postupili policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je M.A. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega se zaključalo u pomoćni objekat. Postavljena je blokada i obezbjeđenje lica mjesta, a istog dana oko 15.40 časova, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, stupili su u kontakt sa njim i nagovorili ga da se preda, te je na taj način uspješno stavljeno pod kontrolu policijskih službenika – rekla je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda  Gradiška, policijski službenici su pretresi kuće i prateće objekate koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je  pronađeno vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe.