BANJALUKA, 07. jula – Nakon napada na potporučnicu Oružanih snaga BiH Dajanu Dangubić u Banjaluci, oglasilo se i Ministarstvo odbrane BiH ističući da rade na utvrđivanju činjenica u vezi ovog slučaja.

dajana-dangubić

– Povodom medijskih natpisa u kojima se navodi da je fizički napadnuta pripadnica OS BiH, Ministarstvo odbrane već je poduzelo niz aktivnosti na utvrđivanju činjenica iz ovih navoda – istakli su u saopštenju za javnost.
Ministarstvo odbrane je istaklo da najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a posebno onog usmjerenog prema ženama.

– S obzirom da se incident dogodio izvan vojno kontrolisanog područja i u vanradno vrijeme, Ministarstvo odbrane BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP – saopšteno je.

 

Podsjećanja radi, Dangubić je navodno napadnuta u Banjaluci zbog fizičkog izgleda, odnosno kratke kose. Ona je široj javnosti poznata i kao prva žena u BiH koja upravlja tenkom M-84, ali i kao rijetka djevojka koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru.

– Nije ni bitan napad. Evo ne boli prošlo je to od subote. Udarim se ja na treningu sto puta gore. Bitno je gdje živimo. Bitno je ko sjedi u fotelji “zakona”. Bitno je što ovo sutra može biti svako od nas – napisala je Dangubićeva na Fejsbuku.

(Klix/Srpskainfo)