LAKTAŠI, 07. oktobra – U prijepodnevnim satima na izbornom mjestu u Desetoj osnovnoj školi u Mostaru došlo je do incidenta, tako što je muškarac pomatračima prigovarao i vrijeđao ih, te potom skinuo hlače.

Policija-Foto-D-BOZIC

Pomatrači i članovi biračkog odbora pozvali su policiju da identifikuje muškarca. Nakon što je odbio legitimaciju, uhapsila ga je interventa policija, piše Bljesak.

Foto: Bljesak.info/RAS Srbija

 

Na biračkom mjestu 091 Ostojićevo kod Bijeljine prekinuto je glasanje. Kako je potvrdio predsjednik GIK Bijeljina Žiko Krunić do incidenta je došlo zbog verbalnog sukoba članova biračkog odbora i posmatrača.

Glasanje na ovom biračkom mjestu biće produženo za onoliko koliko je bila pauza.

Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopšteno je iz MUP RS.

Incident je zabilježen oko 7.55 časova na području Policijske uprave Banjaluka, na biračkom mjestu u naselju Šargovac, kada se M.M. pojavio u vidno alkoholisanom stanju i svojim ponašanjem narušavao javni red i mir.

 

Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i lice M.M. lišili slobode.

Ovo lice je odbilo alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

Drugi incident je registrovan oko 8.20 časova na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, kada su članovi biračkih odbora uočili kod dvije starije osobe N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije.

– Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod njih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti – navedeno je u saopštenju.

Biračko mjesto u Mladicama bilo je zatvoreno oko 20 minuta, za koliko će biti i produžen rad ovog biračkog mjesta.

 

Srpskainfo