LAKTAŠI, 29. januara – Nakon “Plavog kita”, opasne igre koja tinejdžere navodi da povređuju sebe pa čak i oduzmu sebi život, nova igra počela je da kruži među mladima. Riječ je o izazovu “No Lajkin” zbog kojeg se jedan tinejdžer trenutno bori za život.

inzernet

Izazov “No Lajkin” (No Lackin Challenge), što je naziv za američki sleng za “snalaženje u bilo kojoj situaciji koja vas zatekne”, sudeći prema video snimcima koji se mogu pronaći na “Jutjubu” podrazumijeva prepad žrtve uz kamere koje bilježe reakciju napadnute osobe.

Na internetu se mogu vidjeti snimci ovog izazova u kojima tinejdžeri jedni na druge potežu pištolje, bacaju bicikle, iznenada nokautiraju jedni druge i slične, uglavnom vrlo opasne i nasilne stvari.

U izazov se uključio i Šerman Lakland (21) iz Memfisa, s tim što se “šala” otela kontroli. Prema njegovim riječima, svog 18-godišnjeg prijatelja htio je da uplaši uperenim pištoljem, ali ne zapravo i da upuca, što se dogodilo.

Lakland kaže da je pucanj bio slučajan. Ipak, njegov prijatelj (17) ranjen je u glavu, a incident se dogodio u kafiću u kom su bili sa društvom.

– Čuo se pucanj i tada sam vidio da je dečko koji je stajao nasuprot Leklenda pao na pod. On ga je zgrabio i vikao mu da ustane – rekao je jedan od svjedoka za kanal “WMC-TV”.

(blic/Nezavisne.com)