Prošlo je godinu dana od stravičnog zločina koji je šokirao Austriju, ali i Srbiju, kada je Srbin Nenad L. (27) iskasapio svoju suprugu Dajanu Lazarević (22), takođe srpsku državljanku, a zatim njeno tijelo sakrio u fioku od kreveta, dok su njihova djeca sve vreme bila u stanu

Za ovaj zločin koji je Nenad počinio 20. marta 2021. godine, austrijske vlasti osudile su ga na doživotnu kaznu zatvora, a u obrazloženju suda stoji da su osumnjičeni i žrtva bili u lošim odnosima i da je ona htjela da ga ostavi.

– Optuženi je u napadu više puta udario Dajanu u lice, a ona ga je tada ujela za prst. Potom je on uzeo nož iz fioke i nekoliko puta isjekao ženu po vratu, a zatim je drugim nožem izbo još nekoliko puta u grudi. Nakon zločina je pozvao dadilju da mu pričuva djecu, jer, navodno, njegovoj supruzi nije dobro. Tada je otišao u policiju i poslije nekoliko sati se predao – rekao je sudija na suđenju.

Krvavom piru prethodio je niz incidenata i loši bračni odnosi između Nenada i Dajane.

Ubijena djevojka početkom prošle godine podnela je zahtjev za razvod braka od Nenada zbog višegodišnje torture koju je od njega trpila.

U decembru 2020, on je nožem nasrnuo na nju, njene roditelje i njenog brata na proslavi, pa mu je sud u Salcburgu propisao zabranu prilaska.

Austrijski mediji preneli su da je Nenad više puta tukao svoju suprugu i da ju je redovno davio, kao i da joj je slao prijetnje kako će je “ubiti kao kokošku” i da je više puta rekao da nema problem sa tim da joj naudi, piše Blic.

– Nakon što je svoju suprugu iskasapio noževima, potpuno mirno je otišao u policiju. A da cjelokupna situacija bude još strašnija, njihova dječica su bila u prostoriji pored, jedna ćerka je tada imala 4 godine, druga je imala 7 mjeseci – ispričao je izvor.

Bizarno ponašanje

Kako smo ranije pisali, Nakon ubistva supruge, Nenad je ušao na njen Fejsbuk profil i promijenio njihovu profilnu sliku, a 12 sati nakon zločina sa svog ličnog profila napisano je ispod iste slike: “Počivaj u miru srce moje!”.

Prijatelji nesrećne djevojke ispričali su tada da je Dajana mnogo propatila u njihovom zajedničkom životu.

– Dajana je mnogo patila sa njim, ali ga je voljela. Bila je puna ljubavi. Njemu je sve praštala prevare, kontrolisanje telefona, a onda joj je taj psihopata oduzeo život – rekla je ranije drugarica i dodala:

– Bila je osoba koja bi prije dala drugima nego sebi, pre svega najbolja majka za svoju djecu, domaćica, pa onda sve ostalo. Još sam u šoku, ne mogu da shvatim šta se dešava, da je više nikada neću ni vidjeti ni zagrlit.

Uprkos svom nasilju koje je proživljavala sa Nenadom, Dajana je ipak nalazila snage da se viđa sa njim.

– Nakon incidenta na rođendanu, oni su ipak nastavili da se sastaju. Dajana je čak željela da povuče zahtjev za razvod, ali su se tome protivili njeni roditelji. Kobne večeri oni su se sastali da bi mu ona to rekla, međutim, njih dvoje su se tada sukobili, jer on to nije htio da prihvati pa ju je ubio – ispričao je izvor upoznat sa slučajem.

U toku sudskog procesa, Stefan Rider, advokat koji zastupa porodicu žrtve nije želio da komentariše presudu, ali je dodao da je sud naložio da Nenad Dajaninim ćerkama i roditeljima mora da isplati 100.000 evra odštete.

Srpskainfo