U Srpskoj će sutra i prekosutra biti sunčano i toplo, a dnevna temperatura će ići i do 29 stepeni Celzijusa.

Jutra će biti pretežno vedra, uz umjerenu oblačnost na sjeveroistoku, ponegdje sa maglom po kotlinama i oko rijeka. Minimalna jutarnja temperatura vazduha kretaće se od osam do 13, na jugu do 15, a na planinama od šest stepeni, pokazuje analiza Hidrometeorološkog zavoda RS.

U ponedeljak i utorak tokom dana očekuje nas sunčano i toplo vrijeme, uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura biće od 22 do 26, na sjeveru i jugu do 29, a  na planinama od 18 stepeni.

U srijedu će jutro biti pretežno oblačno, a tokom dana nestabilno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom, lokalno uz pojačan vjetar i obilnije padavine. U većini predjela pad dnevne temperature, pa će biti i svežije. Minimalna jutarnja temperatura kretaće se od osam do 13, na jugu do 15, a na planinama od šest stepeni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22, na planinama od 13 stepeni.

U četvrtak ujutro i tokom dana oblačno i nestabilno sa kišom, lokalno uz pljuskove praćene grmljavinom, obilnijim padavinama i pojačanim vetrom. Očekuje nas dalji pad dnevnih temperatura i osjetno hladnije. Minimalna temperatura od sedam do 13, na jugu do 15, a na planinama od pet stepeni. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 14 do 19, a na planinama od 13 stepeni.