BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi od ovog mjeseca mogla da počne isplata mjesečnog boračkog dodatka za nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske od prve do pete kategorije koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Odgovarajući na pitanja poslanika na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, Višković je precizirao da će isplata mjesečnog boračkog dodatka početi čim Boračka prganizacija Republike Srpske (BORS) dostavi Vladi spisak nezaposlenih demobilisanih boraca.

On je najavio donošenje izmjena Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, jer, kako je naveo, ovo pitanje mora biti regulisano kroz zakon.

Višković je podsjetio da je na nedavnom sastanku sa predstavnicima BORS-a dogovoreno da za nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske od prve do pete kategorije bude obezbijeđen mjesečni borački dodatak, koji na godišnjem nivou iznosi oko 6,1 milion KM.

On je naveo da se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje nalazi 7.900 nezasposlenih demobilisanih boraca, te da ima i oko 19.000 nezaposlenih demobilisanih boraca koji nisu prijavljeni na Zavodu.

Nezavisne

2 KOMENTARA

Comments are closed.