U centru beogradske opštine Surčin na sred livade istovareno je čak sedam tona smrznutih pilećih nogica, a ekipe Veterine su po pozivu mještana očistile dio otpada, pa je njihova brza intervencija spriječila dalje širenje nesnosnog smrada na širem području.

Preostale pileće nogice, odnosno više od tri tone, koje su se zbog lijepog vremena skroz otopile, danas je trebalo da budu uklonjene i za taj posao opština Surčin je obijezbedila bager-utovarivač.

Predsjednik opštine Surčin Predrag Baroš rekao je za TV Prva da su na četiri kilometra odatle vodoizvorišta.

– Prijetila nam je ekološka katastrofa – da se zagadi voda za piće – rekao je Baroš.

Građani su uspjeli da zapišu registarske oznake kamiona koji je dovezao i istovario otpad i to je proslijeđeno policiji, koja treba da ustanovi kome pripadaju.

Novosti nezvanično saznaju, da se u jednoj beogradskoj firmi pokvarila komora za hlađenje, a ta firma je sklopila dogovor sa drugom firmom da pokvarene pileće nogice odveze iz hangara, što su oni i uradili, ali su nogice istovarene na livadi u centru Surčina.

– Inspekcija je na terenu i obišla je sve firme koje su u tom poslu. Definitivno nije nijedna sa teritorije opštine Surčin – rekao je Baroš.

Opština Surčin godinama se bori sa divljim deponijama, a trenutno ih je više od 20.

Novosti.rs

1 KOMENTAR

  1. To je trebalo natovariti i odvesti ispred firme vlasnika te iskipovati, eto ti što je tvoje

Comments are closed.