epa09338911 Players of Italy celebrate after winning the UEFA EURO 2020 final between Italy and England in London, Britain, 11 July 2021. EPA-EFE/Michael Regan / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Italija je šampion Evrope. Nakon remija 1:1 poslije produžetaka Italijani su bili bolji od Engleza u izvođenju penala i pobijedili su sa 3:2.

Engleska je došla do vođstva najbržim golom na evropskim prvenstvima, nakon samo jedan minuta i 56 sekundi. Sjajan kontranapad izveli su domaći fudbaleri, Kejn je povukao loptu, dodao do Tripijea, koji je primio loptu na desnoj strani, uputio idealan centaršut u sredinu, a fudbaler Engleske uhvatio loptu u vazduhu i poslao je u donji lijevi ugao.

Ovo je bio rezultat nakon prvih 45 minuta, Italijani su izjednačili u 67. minuti. Kjelini je šutirao glavom nakon kornera, pogodio stativu, a Bonući se našao na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu. Pokušavali su i jedni i drugi, ali golova nije bilo do kraja 90. minuta, a ni u dva produžetka koja su uslijedila.

Srpskainfo