PRIJEDOR, 05. jula – Prijedorska policija uhapsila je Danijela Samca (36) iz Petrinje, u Hrvatskoj, zbog sumnje da je opljačkao crkvu Pokrova presvete Bogorodice u Rudicama, u Novom Gradu, iz koje je je, između ostalog, ukrao i jevanđelje.

 jevandjelje

Kako saznajemo, on je iz crkve koju je obio  ukrao i tamjan, veliki krst i nekoliko manjih, a osim toga ukrao je i brojanice i manje ikone.

Kako su u petak naveli iz Policijske uprave Prijedor, D.S. sumnjiče da je između 17 časova u srijedu do 6.50 sljedećeg dana nasilno ušao u unutrašnjost vjerskog objekta, odakle je ukrao određen broj crkvenih predmeta, a ukradeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenog i privremeno oduzeti. Policija je Samca uhapsila u četvrtak.

Osim ove provale u crkvu, na području ove policijske uprave rasvijetljena je još jedna krađa iz vjerskog objekta, jer je identifikovan i uhapšen i dvadesetdvogodišnji Siniša Dmitrović iz Prijedora, zbog sumnje da je krajem juna u Kozarcu opljačkao pravoslavnu crkvu.

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice u toku noći 20. na 21. juna nasilno ušlo u unutrašnjost vjerskog objekta, odakle je ukrao određen iznos novca i nekoliko crkvenih predmeta. Kod lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su otuđeni iz vjerskog objekta”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Kako saznajemo, on je ukrao oko 110 maraka od prodaje svijeća, kao i prsten i privjesak, a ti predmeti su nađeni kod njega.

Utvrđeno je da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost, a protiv obojice Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za tešku krađu.

 

Nezavisne