LAKTAŠI, 12. februara –  Higijenski servis za napuštene životinje “Java” iz Prnjavora danas je pod nadzorom Komunalne policije Kotor Varoš u vanrednoj akciji uklonio sa kotorvaroških ulica deset pasa lutalica, koji su transportovani do prihvatilišta za pse u Prnjavoru.

lutalice809890-696x936
Ovlašćeni servis “Java” angažovala je opština Kotor Varoš na zahtjev velikog broja građana radi sprovođenja postupka zakonitog uklanjanja pasa lutalica sa javnih površina na području opštine.
psi-lutalice980898-696x522
Šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević rekao je da je učestala pojava pasa lutalica stvorila nesigurnost kod stanovnika, prvenstveno đaka.

“Osim agresivnosti, koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti”, naveo je Malijević i dodao da će Komunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima.

On je ukazao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i lica koja kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje.

Malijević je apelovao da građani čuvaju kućne ljubimce i prijave nadležnim službama eventualnu novu pojavu pasa lutalica.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru na životinjama se primjenjuju sve mjere veterinarske zdravstvene zaštite, obezbjeđuje im se hrana, kao i udomljavanje.

 

Srna