OBRENOVAC, 19. februara – “Uroš je imao za sobom težak život. Otac mu je poginuo, a majka se preudala i otišla, i zbog toga je patio“, priča za “Blic” Bojana, strina dečaka Uroša D. (9) koji se obesio u šupi u naselju Skela kod Obrenovca.

Foto: RAS SrbijaKuća u kojoj je mališan živeo

Devetogodišnji Uroš D. nestao je u subotu, a posle petosatne potrage celog komšiluka po mrklom mraku, komšija ga je našao obešenog u šupi iza kuće u kojoj je dečak živeo. Iako se prvobitno sumnjalo da je dečak slučajno oduzeo sebi život, istragom je utvrđeno da je zbog bola i tuge, pošto je razdvojen od majke i sestara, dečak počinio samoubistvo.

Mališan je subotu proveo kao i svaku drugu, ali je u sumrak uzeo kanap za vezivanje bala sena, vezao ga na tavansku gredu šupe i tako okončao svoj život.

– Govorio nam je: “Moj tata je tu rođen, čiča je tu rođen, svi su mi tu, hoću i ja da budem”, ali patio je mnogo – počinje priču neutešna strina Bojana, a njegovi baka i deka sa kojima je živeo, koji su mu bili i zakonski roditelji, zanemeli su od tuge.

Foto: R.Ristić / RAS Srbija

Iza dečijeg osmeha, priča ona, krila se tragedija koja je na kraju slomila krhkog dečaka.

– Kada je imao pet godina, otac mu je poginuo na motoru i ta nesreća ga je veoma pogodila. Majka ga je ostavila, osećao se kao da je odbačen, iako je imao našu ljubav. Ona se nedavno preudala, rodila još jedno dete i otišla kod novog muža da živi u Bosni. Sa sobom je povela njegove tri sestre, a on je ostao ovde sa nama, sa očevom porodicom. Njen suprug nije hteo da primi muško dete, tako pričaju. Dečaku je to smetalo, pričao je i protiv majke, da nije trebalo tako, da je trebalo i njega da vodi. Bilo mu je krivo, baš je bio razočaran, ali da će ovako nešto da uradi… – zastaje Bojana, nemoćna da se okrene ka šupi u kojoj je dečak pronađen.

Ubio se dan pre dolaska sestara

Kako za “Blic” pričaju rođaci preminulog dečaka, mališan je imao sestru bliznakinju koja je otišla sa majkom u Bosnu. Za nju je, prema njegovim rečima, Uroš bio veoma vezan.

– Ubrzo pošto je otišla sa majkom u Bosnu, sestrica mu se vratila kući, međutim, posle nekog vremena otišla je kod majke. Dečak je stalno pitao kada će on poći s njima, da želi da bude sa sestrama, međutim, majka je stalno imala izgovor kako “nema para da mu izvadi pasoš” – pričaju poznanici porodice Dragojlović.

Kako dečak nije odlazio nikada da vidi svoje sestre, majka ih je slala za raspuste, a poslednji put kada ih je video, prema rečima prijatelja njihove porodice, bio je mučan za njega.

– On se nakon toga dosta povukao u sebe i patio za njima – pričaju poznanici njegove porodice.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila uoči dana kada je majka dečaka trebalo da dođe u Skelu i povede njegove sestre kako bi ih mališan konačno video.

 

Blic