– Nemoj samo Miladin Stanić da priča o poštenju, on i poštenje su dva diametralno suprotna pravca. Šta je vama kakva je ovo mržnja – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev Stanića odbio jer je puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700 hiljada.

– Da bilo ko drugi govori o poštenju, nego se ti javio da o poštenju govoriš – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je nakon ovog Stanićev kum rekao da su sijeno u Nevesinju, za koju je navodno Stanić tražio da se interveniše, “bilo teže nego željezo” i da je bolje da to pusti.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
Miladin Stanić

– Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala. Ako pričamo o kriminalu i korupciji, onda trebamo pričati o Miladinu Staniću. A on dođe i najžešće govori o tome, ovo je Narodna skupština, pretvorili ste je u veliko ništa – rekao je Dodik.

Potpredsjednik NS RS Denis Šulić nakon toga je izrekao opomenu udaljenja Miladinu Staniću i odredio pauzu od pet minuta.

– Kakav kriminal i korupcija, o čemu vi pričate, pitajte to Miladina Stanića. Juče i Evropski savjet na dnevni red postavlja BiH, a mi kad postavimo ovdje odmah neke pobune. Kao da nije bila pandemija i ništa što je opterećujuće. Ovdje samo vidim fiks ideje par njih koji pokušavaju da kažu samo nešto usmjereno protiv nas – rekao je Dodik.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Milorad Dodik

Izrevoltiran što su narodni poslanici skupštinska izlaganja uglavnom iskoristili kako bi ukazali na propuste vlast, lider SNSD Milorad Dodik, u svom izlaganju rekao je da opzicija najmanje ima pravo da govori o tome.

– Kakva je ovo priča, šta su oni umislili? Pričaju o bankama, a zna se ko je prodao banku za jedan evro. Mladen Ivanić i njegova vlada. Prodao Banjalučku banku za 100 hiljada, a kasnije nakon godinu i po dana Đorđević, kao neki naš tamo iz Amerike, prodao tu istu banku za milion. Na čemu je onda gubitak države? Ti si imovinu države koja je vrijedila enormni novac prodao, i sada nama pričaju o bankama, pa niko nije lud – rekao je Dodik.

On je podsjetio da je Miladin Stanić vodio Fond za naplatu opštinskog poreza za vrijeme rata u Prnjavoru.

– I tu se slilo nekoliko desetina miliona maraka u četiri godine. On gdje god takne prstom to je propalo. Pogledajte šta se dešava u Prnjavoru, ubacio je ne znam koliko novca u ribnjak i nakon toga zbog visokih kamata svalio je tu firmu u stečaj. Državnu firmu. On dođe ovdje i govori o kriminalu, zna se šta narod govori za takve – rekao je Dodik.

On je upitao opoziciju zašto ona ne pokaže kako se bolje vodi Srpska.

– Evo i vi imate vlast u nekim mjestima, pa što se ne živi bolje, što niste dokazali da možete bolje. Eto, kažu samo da nije nas bilo bi med i mlijeko, a na svakih pola metra kad zakopate zemlju našli bi nekoliko tona zlata i sad smo mi problem za to. Dajte ljudi uozbiljite ovu NS RS –  poručio je Dodik u Narodnoj skupštini.