LAKTAŠI, 15. novembra – Sva biračka mjesta na području Republike Srpske su otvorena i proces glasanja se odvija mirno, bez incidenata, uz poštovanja epidemioloških mjera koje se odnose na sprječavanje širenja korona virusa među stanovništvom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Izbori 2020” prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) rade danas, 15 novembra do 19 časova, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS

Podsjećamo, u cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja lokalnih izbora na području BiH, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio je naredbu o zabranu prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju za 15.11.2020. godine od 00,00 do 24,00 časova. Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. U istom vremenskom intervalu na području Republike Srpske zabranjen je i saobraćaj za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.

U BiH se danas održavaju lokalni izbori na kojima će građani birati 120 načelnika i 22 gradonačelnika. Pravo glasa ove godine ima 3.283.380 birača u BiH.

Nezavisne