Dijana Milanović (30) iz Banjaluke, majka jednogodišnje bebe, koja se skoro mjesec borila sa teškim posljedicama virusa korona preminula je.

Pacijentkinja je priminula danas u 13:32 od posljedica teške forme bolesti kovid-19, uprokos naporima naših ljekara da joj spasu život – kazali su sa UKC RS za Srpskainfo.

Podsjećamo, ova mlada majka jednogodišnje djevojčice je od počeka novembra bila pozitivna na virus korona. Skoro svakodnevno je bilo organizovano dobrovoljno darivanje krv za ovu mladu ženu.

“Sve je izgledalo kao obična prehlada”

Prvi znaci bolesti kod Dijane pojavili su se 31. oktobra, na Svetog Luku. Milanovići su bili na slavi kod njenog brata, kada se Dijana prvo požalila da joj je vruće, a potom da je jako umorna i iscrpljena.

– Otišli smo kući, ranije nego što smo planirali, a kad smo pošli na spavanje Dijana je rekla da ujutru neće na posao, jer se ne osjeća dobro. Ali, sve je izgledalo kao obična prehlada ili gripa, ili premorenost zbog obaveza – ispričao je ranije Dijanin suprug Goran za Srpskainfo.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kaže da prvo nije ni pomislio da je Dijana oboljela od korone. I poslije, kada je test potvrdio da je kovid pozitivna, vjerovao da će se njegova supruga za nekoliko dana izboriti sa bolešću.

– Kada je ostala u bolnici, samo sam joj mahnuo i rekao “ćao”. Nadao sam se da ćemo se vidjeti za dan-dva. Ali, već sutradan je završila na intenzivnoj – ispričao je Goran.

Poslije toga suprugu je vidio samo jednom, kroz staklenu pregradu. Bila je nepomična, bez svijesti, intubirana.

Srpskainfo