LAKTAŠI, 28. januara – Činilo se da će seriju od osam uzastopnih poraza prekinuti košarkaši Igokee u 17. kolu ABA lige, ali ih je Split šokirao u samom finišu (92:88) i produbio krizu u kojoj se nalaze Aleksandrovčani.

Imala je ekipa Vladimira Jovanovića sve u svojim rukama, vodila gotovo svih 40 minuta i početkom četvrtog perioda uspjela da se odlijepi na devbet poena razlike. Ipak, ni to nije bilo dovoljno. Na semaforu je stajalo 88:81, a onda je krenula srašna serija gostiju pa je za tili čas bilo 88:92. Domaći su potpuno stali, nisu mogli ništa da pogode, za razliku od Splićana.

Pokušavao je doskorašnji trener Crvene zvezde izmjenama i tajm autima da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo, ali nije uspio. Osim što je bolan način na koji je doživljen, ovaj poraz dodatno komplikuje poziciju na tabeli Igokee koju u narednih mjesec očekuje niz teških gostovanja. Aleksandrovčani su ostali na pet pobjeda, a Split sada ima jednu više.

Igra u napadu oba tima bila je jača strana, a Igokea je sjajnu šutirala za tri poena što joj je i omogućavalo da kontroliše meč. Na početku posljednjeg perioda razigrao se do tada neprimjetni Brajant Kroford i sa šest poena pokrenuo svoj tim, a trend produžio Nikola Tanasković. Splićani nisu odustajali ni kada su gubili devet razlike, što im se na kraju itekako isplatilo.

Domaće je predvodio Tanasković sa 19 poena, Dragan Milosavljević je stao na 16, a Kosta Kondić dao 13. Na drugoj strani istakao se Dominik Mavra sa 24 poena uz trojku za vođstvo u samom finišu, Tajrel Nelson je ubacio 18, a Šenon Šorter dodao 16.