LAKTAŠI, 25. septembra – Policijska uprava Banjaluka raspisala je potragu za Nenadom Radinkovićem iz Laktaša i njegovim saučesnikom, a koji su osumnjičeni za nanošenje teških povreda jednoj osobi, saznaje Srpskainfo.


Radinković je osumnjičen da je prije desetak dana zajedno sa saučesnikom nanio teške povrede jednoj osobi. Nakon toga, obojica su pobjegli i gubi im se svaki trag.

Radinković je u javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjaluci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović. On je za ovu nesreću osuđen, ali roditelji nastradalog mladića nikada nisu prihvatili da je on vozio automobil te kobne noći. Ovo nije jedini put da je Radinković bio u sukobu sa zakonom.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, novi incident je napravio prije desetak dana u Laktašima.

Prema našim saznanjima, on je sa još jednom osobom pretukao mladića u Laktašima, a zatim su obojica pobjegla.

Naš izvor je pojasnio da je ovaj slučaj policiji prijavljen iz službe Hitne pomoći Banjaluka. Oni su policiji rekli da imaju pacijenta sa teškim povredama.

– Još uvijek inspektori nisu sigurno šta se desilo te večeri u Laktašima. Mladić sa teškim povredama završio je u bolnici, ali policija nije u potpunosti rasvijetlila ovaj slučaj. Očekivalo se kada bude ispitan Radinković da će biti poznato šta se sve desilo, međutim policija ga nije pronašla – kaže naš sagovornik.

On dodaje da je zbog toga i raspisana potraga za njim.

Prema dosadašnjim informacijama, on je za sada osumnjičen za nanošenje teških povreda, ali je moguće da se u narednom periodu izmeni kvalifikacija krivičnog djela.

Kako samo ranije naveli u novembru 2012. godine Radinković je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Đurović.

Prema navodima u optužnici Radinković se teretio da je vozeći “audi A4” nedozvoljenom brzinom od 116 kilometara na čas, nakon što je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario u “fijat tipo” za čijim volanom je bio Đurović.

Nesreća se dogodila 21. avgusta 2011. godine na putu Laktaši – Banjaluka u banjalučkom naselju Rakovačke bare.

“Audi” se od udara u “fijat” odbio i udario pješaka Borisa Klečinu i teško ga povrijedio, a zatim i u “škodu fabiju” u kojoj su bile dvije sestre.

U optužnici se navodi da se “audi A4” kretao iz pravca Klašnica prema Banjaluci, a “fijat tipo” je na upaljeno zeleno svjetlo na semaforu prelazio taj put. Đurović je od povreda zadobijenih u nesreći preminuo dva dana kasnije.

Ubrzo nakon izricanje presude Radinković je pobjegao u Francusku, gdje se krio jedno vrijeme.

Zatim je 2013. godine u Francuskoj uhapšen zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila krijumčarenjem oružja. Zbog ovog hapšenja pirpadnici SIPA su na području Banjaluke pretresli četiri lokacije.

On je sa nekoliko osoba uhapšen u francuskom gradu Gones, nakon što su automobilom u Francusku prokrijumčarili oružje. Istražioci su u skrivenim pretincima vozila tada pronašli 11 „kalašnjikova“, 17 pištolja, tri „Škoripiona“, osam auotomatskih pištolja, 20 okvira sa municijom i pet prigušivača. Sumnjalo se da se radilo o oružju koje je preostalo iz prethodnog rata, a koristili su ga za naoružanje kriminalnih grupa u Francuskoj. Zbog ovog slučaja, on je navodno osuđen na osam godina zatvora.

Pošto se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću, pravosudne institucije za njim su raspisale međunarodnu potjernicu.

On je zatim sredinom juna 2018. godine uhapšen u Briselu, po Interpolovoj poternici.

Krajem oktobra on je izručen u BiH.

IZRUČENJE

Nenad Radinković je iz Belgije u BiH izručen u avion u večernjim časovima, a u pratnji belgijskih inspektora.
Odmah nakon toga je prevezen u Kazneno-popravni zavod Kula na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine.
Posle nekog vremena prebačen je u KPZ Foča.

(srpska.info)