LAKTAŠI.31.januara- – Lice čiji su inicijali D.K. iz Banjaluke lišeno je slobode nakon što je danas u pravcu Administrativnog centra Vlade Srpske bacio kartonsku kutiju sa jajima.
Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak po osnovu Zakona o javnom redu i miru, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.
vlada-jaja-1
Imajući u vidu da su pojedini mediji objavili da je D.K. penzionisani policajac, a u cilju objektivnog informisanja javnosti, iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske ističu da je riječ o licu kojem je 1997. godine izrečena disciplinska mjera prekida radnog odnosa u MUP-u Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Alternativna televizija navodi sličan slučaj, u kojem je  jaja bacio Željko Blagojević iz naselja Lauš, ratni vojni invalid, koji je ovim činom izrazio nezadovoljstvo što već dvije godine ne može da dobije besplatnu pravnu pomoć.

Blagojevića je svojevremeno odvezla policija koja radi ne obezbjeđenju zgrade Vlade.

Željko Blagojević koji je  bacio jaja na zgradu Vlade bio je nakon tog čina kod ministra Kasipovića na razgovoru. Kaže da je sve riješio za 15 minuta i da mu je ministar obećao da će dobiti besplatnu pravnu pomoć.

/SRNA, ATV/