LAKTAŠI, 10. aprila – Vrlo karakteristično za naš narod, jeste da kritikuje i “dočeka na nož” bilo kakve promjene u društvu. Ako se kojim slučajem radi o nekom propustu, ili nedostatku kad je u pitanju društvena sredina, i tu je kritičan stav neizbježan. Međutim, kad je u pitanju društvena imovina, naše okruženje koje koristimo svakodnevno, tu onda dolazi do izražaja sva bezobzirnost, i bahato ponašanje.

Fotografiju automobila parkiranog na trotoaru u Jakupovcima, tako da gazi i zelenu površinu i blokira slobodno kretanje pješaka po trotoaru, poslao nam je čitalac  pitajući se “koja unija prima ove sa iskustvom destrukcije”.

Starosjedioci se dobro sjećaju kako su izgledali Jakupovci, i uopšte sva mjesta na potezu od Trna prema Laktašima, prije nekoliko godina, kad nije bio izgrađen trotoar, kad su djeca u školu išla cestom, ili blatnjavom stazom. Danas je ta slika samo sjećanje. Nažalost, mnogo je onih koji ne mare za zelenu površinu, posijanu travu, niti za dio namjenjen pješacima. Ovakav prizor postao je svakodnevica.

parking-majstor-jakupovci

ATV