Foto: Privatna arhiva

 

Došlo je vrijeme kada moramo posebno da obratimo pažnju jedni na druge, većim dijelom dana smo u kućama i zanimamo se stvarima koje mogu biti jako korisne svima nama. Dvije prijateljice, spojile su svoj posao, i trgovale na način o kojem će se pričati.Jasmina Kostić (52) i Gorica Rajić (59) iz Vrčina, niz godina imaju svoje male biznise. Gorica uzgaja ruže, i pravi cvjetne aranžmane, dok Jasmina ima svoju krojačku radnju u kojoj šije i spaja nespojivo.

Usljed vanrednog stanja, i nestašice zaštitnih sredstava, Gorica je tragala za maskom, ali bezuspješno. Njena objava na Fejsbuku, gdje je napisala da traži masku zapala je za oko Jasmini koja joj je ponudila neobičnu trampu.

Fejsbuk je “kriv”

– Danima sam tragala da kupim masku, ali nestašica je svuda. Nije bilo apoteke u koju nisam ušla, ali nijednu masku nisam našla. Pala mi je na pamet ideja da se oglasim putem Fejsbuka, što sam i uradila. Napisala sam da tražim masku da kupim, i ako neko zna gdje ima neka mi javi . Ubrzo poslije niza komentara na mojoj objavi, javila se i Jasmina koja mi je rekla da ona šije maske i da dođem u njenu radnju, da je problem riješen – počinje za Blic Gorica.– Naravno, istog momenta sam otišla da preuzmem masku i sa sobom ponijela novac da platim. Kada sam stigla u Jasmininu radnju, dobila sam lijepu masku, šivenu samo za mene. Kada sam htjela da platim, suma je bila izražena u ružama. Ja inače uzgajam ruže i prodajem, to mi je hobi. A Jasmina obožava ruže, i tako smo se trampile, ja njoj dala tri ruže, ona meni masku – priča kroz smijeh Gorica.

Jasmina je sada postala poznata u Vrčinu jer šije maske sugađanima po simboličnoj cijeni, pa mnoge i ne čudi što je naplatila masku “u naturi”, tražeći samo tri cvijeta.

“Zašto da ne pomognem ako mogu”

– Nije mi teško, shvatam ozbiljnost situacije, i podržavam ljude koji slušaju preporuke ljekara i nose zaštitne maske. Ako imam materijala, zašto da ne, svakome ću da sašijem maske, meni je to pet minuta posla, a nekome čuva zdravlje – kaže krojačica.

Lijepo i korisno

– Svi smo u kućama veći dio dana, i cvijeće nam uljepšava dom, ali kada izlazimo napolje potrebne su nam maske da se zaštitimo. Ako vam zatrebamo javite se, mi smo tu da pomognemo svima, a nismo ni skupe, jedna maska košta samo tri ruže – završavaju kroz osmijeh Jamina i Gorica.

 

Srpskainfo