BEOGRAD, 17. februara – Jednog dana neću biti s vama, mene čeka nebeska kafana…

Kafana kod besmrtnih, nebeska

Foto: Facebook

Nebeska kafana sve brže se puni. Na veliku žalost svih poštovalaca narodne muzike, jedan od njenih najvećih velikana, Šaban Šaulić, pridružio se fotografiji na kojoj su svi oni koji za sobom ostavljaju neizbrisiv trag.

Šaban sada peva za najboljim stolom svim svojim prijateljima za koje ga je tokom karijere vezivalo toliko lepih trenutaka.

Bata Živojinović, Gaga Nikolić, Pavle Vuisić, Bata Stojković, Zoran Radmilović, Dušan Prelević Prele, Moma Kapor, Toma Zdravkovića, Josif Tatić, Bora Todorović, Petar Kralj, i Dragomir Bojanić Gidra, Milorada Mandić Manda, Nebojša Glogovac… samo su neki od boema na jednoj strani stola.

Emotivna slika datira još iz 2013. godine, a za besmrtni sto seli su, nažalost ubrzo, i Nikola Simić, Danilo Lazović, Milan Todorović i Mija Aleksić, Milorad Mandić Manda i Nebojša Glogovac.

Posle najnovije tragedije, nadamo se da će ova slika dugi niz godina ostati neizmenjena i da u ovu kafanu, koliko god dobro njeno društvo bilo, niko još dugo, dugo neće kročiti. I da nas nikada više ova slika neće asocirati na pesmu: “Pamtite me po pesmama mojim jer ne mogu boli da prebolim. Jednog dana necu biti s vama, mene ceka nebeska kafana”.

 

 

Telegraf