GRADIŠKA, 30. septembra – U Gradiški je otvoren novi proizvodni pogon fabrike “PMP Jelšingrad – fabrika mašina” u koji je uloženo 10 miliona KM.

Градишка -  отворен нови производни

Predsjednik RS Milorad Dodik, koji je prisustvovao svečanosti otvaranja, istakao je značaj ovog preduzeća za Gradišku jer će omogućiti otvaranje stotinu novih radnih mjesta. Zahvalio je italijanskim vlasnicima koji otvaranjem novog pogona ulažu u Srpsku.

Vlasnik preduzeća Luiđi Poco naveo je da ova kompanija ima fabrike u cijelom svijetu, da proizvode reduktore za razne mašine, a da jedino u fabrici u Gradišci proizvode zavarene čelične konstrukcije.

Foto: Srna

 

On je naveo da je tokom privatizacije 2006. godine u Fabriku “PMP Jelšingrad” u Gradišci uloženo 10 miliona KM, koliko je uloženo i u novi proizvodni pogon.

Poco je naglasio da je bila dobra odluka ulagati u Gradiški, jer postoje dobri radnici i agilna lokalna uprava, niži porezi i cijena energije.

 

On je istakao da imaju mnogo kupaca koji traže proizvode iz Gradiške i da je otvaranje novog pogona značajno jer će omogućiti da se u naredne tri godine udvostruči godišnja proizvodnja, koja iznosi 20 miliona KM.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić naveo je da je kompanija “PMP” 2006. godine privatizovala firmu “Jelšingrad”, koja je tada bila u stečaju i imala 50 radnika, podigla proizvodnju i zaposlila 200 radnika.

Firma “PMP Jelšingrad – fabrika mašina” Gradiška trenutno ima 200 radnika.

Plan je da u novom proizvodnom pogonu bude zaposleno još 100, a postoji projekat za igradnju još jedne proizvodne hale gdje bi bilo zaposleno još 100 radnika.

 

Srpskainfo