LAKTAŠI, 31. marta – Jezero u Trnu danas je sasvim drugačije mjesto u odnosu na protekle dane, kada smo na svakom koraku mogli vidjeti hrpe smeća. Mještani Trna inicirali su akciju čišćenja, koja je danas uspješno okončana. Nakon što su članovi SRD “Vrbas” juče počistili svu obalu, danas je nastavljeno sa radom.

Akciji se odazvalo na desetine stanovnika ove mjesne zajednice, a bilo je i onih koji danas ne žive u Trnu, ali su odrasli ovde, i pamte samo lijepe dane provedene upravo na jezeru.

-Pod motom „Priroda nam vraća samo ono što joj dajemo“ mi smo odlučili da krenemo sa čišćenjem upravo prostora na kojem živimo i da se prestanemo baviti kritikovanjem i uradimo nešto korisno. Sa nama su danas ljudi koji su odrasli ovde, njihova djeca koja su svakodnevno tu, predstavnici naše mjesne zajednice,mediji, članovi Džudo kluba “Trn” i puno naših komšinica i komšija. Javile su nam se i komšije iz drugih mjesnih zajednica. Vjerujem da će ovo biti dobra akcija, ali i poruka drugim mjesnim zajednicama da i oni naprave nešto za sebe. Niko nama ne baca smeće i ne uništava okolinu nego mi sami i ovo je jedan način da to napravimo, naglasila je Mirela Kovačević.

Akcija je trajala i duže od planirana dva sata, a pored obale jezera očišćeno je i dječije igralište. Prikupljeno je na desetine vreća smeća, a učesnici ove akcije su na kraju poslali jedinstvenu poruku da čuvamo svoju okolinu i da svaki pojedinac može dati nemjeriljiv doprinos kako bi živjeli u ugodnijem i ljepšem životnom prostoru.