LAKTAŠI, 19. aprila – Dejan Kojić, kandidat SDS za načelnika opštine Laktaši na prošlim lokalnim izborima, podnio je ostavku na članstvo u Glavnom odboru i potpuno se povukao iz članstva u SDS.

U ostavci upućenoj predsjedniku Glavnog odbora stranke Milanu Miličeviću, doc. dr Dejan Kojić navodi da je nakon 25 godina članstva i pet godina rada u Opštinskom odboru “teška srca donio jednu od najtežih odluka u životu“.

U ostavci je naveo nekoliko razloga zbog kojih se odlučio za taj korak.

– Dešavanja u protekle dvije godine unutar stranke, potpuno nipodaštavanje organa stranke od strane nekoliko vodećih ljudi u stranci, dvostruki aršini, nestatutarno raspuštanje Optinskog odbora u Laktašima, čime je uništeno pet godina teškog rada na terenu i na kraju vraćanje u Opštinski odbor čovjeka koji je otvoreno radio protiv SDS u Laktašima i apalutno podržavao kandidata SNSD na izborima, s ciljem njegovog postavljanja na čelo OO SDS Laktaši, mi nisu ostavili prostor za drugačiju odluku – napisao je u stavcu, koji je objavio i na Fejsbuku.

Čovjek o kome govori je Aleksandar Trninić koji je nekada bio u SDS, prešao u SPS Gorana Selaka, da bi se prije nekoliko dana vratio u SDS zajedno sa još nekim članovima odbora. Podsjećamo da je Trninić izjavio da je za njegov povratak u SDS najzaslužniji zamjenik predsjednika stranke, Milan Radović.

Međutim, Kojić poručuje da ne može da bude dio nečega što ne poštuje “principe, znanje, kvalitet i sposobnost, nego se u prvi plan stavlja goli interes“.

Kako kaže, ako je plan i put oporavka SDS naručivanje i plaćanje tekstova, u kojima će se blatiti oni koji su najodaniji ideji stranke, “neka to služi na čast SDS i njenom predsjedniku“. Na kraju poručuje: “Ja se ježim od takvog oporavka“.

Srpskainfo