DOBOJ, 07. februara – Dušana P, poljoprivrednik iz dobojskog naselja Osječanske Čivčije, u ponedjeljak u jutarnjim satima dočekala je prazna sušionica, nakon što su ga nepoznati kradljivci ojadili odnijevši mu čak 300 kilograma suvog mesa.

suvo-meso

Nesrećni vlasnik, koji je krađu prijavio dobojskim policajcima, nada se da će istražioci pronaći lopove, iako vjeruje da od mesa neće biti ništa, jer je već prodato ili se njime gozbe kradljivci.

Milena P, Dušanova supruga, koja je još u šoku, u telefonskom razgovoru ispričala je za Avaz da su cijelo ljeto radili kako bi imali pastrmu.

 – Borili se da kao i ostali mještani imamo zimi dobar zalogaj. Te večeri, kao i obično, rano smo legli, oko 19.30. Pola sata prije ponoći suprugu je bilo nešto sumnjivo pa je izašao napolje. Na vratima sušionice su bile ljestve, a vrata zatvorena. I ja sam izašla napolje, a on se uhvatio za glavu i zapomagao: “Joj, baba, otišlo meso!” – kaže Milena.

 

Prema njenim riječima, voljeli bi znati ko su lopovi i od koga su donijeli ljestve.

– Da su nas zamolili da im damo pet-šest kilograma mesa, mi bismo im dali bez riječi. Tužna sam kada sam pogledam praznu sušionicu. Ostalo je samo malo koljenica. Sreća je da je skoro 50 kilograma kobasice ranije osušeno i njih smo sklonili. To je sve što imamo od pastrme – s ogorčenjem priča Milena.

Mještani pričaju da su i ranije bili na meti lopova, koji kradu sve, od mesa i kokošiju pa do sijena, sira i rakije.

 

Srpskainfo