LAKTAŠI, 22. avgusta – Joka Kutlača (70) iz Mašića kod Gradiške, o kojoj se daleko pročulo zbog njenih 17 neuspješnih brakova, o čemu je pisao portal Srpskainfo, uživa u iznenadnoj i neočekivanoj popularnosti.

Uvijek spremna na razgovor i šalu, ova udovica kaže da je sada svi prepoznaju, gdje god putuje i pitaju je isto – da li se zaista 17 puta udavala i da li planira još koji put da stane na „ludi kamen“.

– Već sam prvi put kazala da se ne planiram više udavati. Sve koji me to pitaju moram razočarati. Joka više nije ni za udaju, a ni za prodaju. Zdrava sam, jaka i sposobna za svaki posao, nikome ne dam pardona, mogu u kolu ili na stolu zaigrati, ali u moj život više nikoga ne primam, dosta je bilo – objašnjava nam Joka svoje izričite životne i bračne stavove.

Povlastice zbog popularnosti prepoznaje svakodnevno.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

 

– U autobusu mi, uz osmijeh, uvijek neko ustupi mjesto. U čekaonici, kod doktora u Topoli, od sada me zovu preko reda, a niko se od ostalih pacijenata ne protivi. U prodavnici opraštaju sitan dug, a kada pješke krenem kroz selo, odmah se vozači zaustavljaju i nude mi prevoz – priča Joka kojoj je, kao reče, bolje krenulo i u odbrojavanju uroka jer joj je naglo poraslo povjerenje u narodu.

– Ne može ni jedna koja me poznaje podnijeti da sam od nje popularnija i važnija u društvu. Ima sada zborova po selima, ja se spremim, uredim kao u mladosti, kupim sladoled, ližem i hodam. Za mnom se kolona uhvati kao za popom. Samo viču, eno Joke, eno Joke, a mene ni briga nije – hvali se Joka ne mareći mnogo šta narod priča o njoj i njenim bračnim i vanbračnim iskustvima.

 

Srpskainfo