Majka devet Đurića. Tako bi, nalik pjesmi, mogla da se nazove hrabra Jovanka iz Laćarka, samohrana majka devetoro djece.

Sve ih je dobila u istom braku, iz velike ljubavi sa svojim prvim i jedinim suprugom Todorom, koji je potom iznenada preminuo, prenosi TV Prva.

Ova izuzetna žena uspijeva da izađe na kraj sa svojom velikom porodicom, jer ih je naučila da budu skromni i vrijedni.

– Tačno se zna kada je ustajanje, doručak, ko kada ide u školu, na trening, kad se uči, kad je slobodno vrijeme. Naravno tu je i svađa, vika, dreka, galama… – iskreno priča ova predivna mama.

Ali sve ovo čini ih velikom srećnom porodicom. Čak i najmlađi članovi porodice imaju svoje obaveze, sami sebi znaju da popeglaju majicu, sređuju kuću, pripremaju obroke. Sve rade zajedno, a jedina podjela kuće je na muški i ženski dio, prneosi Telegraf.

Ova mnogočlana porodica savršeno funkcioniše zahvaljujući tome kako su ih roditelji vaspitavali. Kako kaže Jovanka, najvažnije joj je da budu dobri ljudi. Da može da vrati vreme ponovo bi sve uradila isto. Jovanka je iznenada izgubila supruga i sada se sama sa djecom probija kroz život.

Ima sedmoricu sinova i dvije ćerke. Na pitanje djevojkama kako je njima, među svim tim muškima, one odgovaraju kao iz topa:

– Pa i nas dve smo kao muškarci.

Dok veliki spavaju, mala djeca pospremaju kuću, a Jovanka, koja ima samo jedan slobodan dan u nedjelji, ne dopušta djeci da je po povratku kući dočeka nered.

Da mogu, dječica bi učinila sve da se nekako zahvale majci za sve ove godine velike brige, a najveća želja im je kažu da je pošalju na jedno lijepo, zasluženo putovanje.

– Da i mama odmori – kažu, a valjda će biti nekoga da ove njihove želje i čuje.

Srpskainfo