BEOGRAD, 08. oktobra – Pjesma “Dogodine u Prizrenu”, koju izvode grupa Beogradski sindikat i etno-grupa “Trag”, mogla bi biti uklonjena sa “Jutjub” kanala, iako je za samo jedan dan prikazivanja imala više od 150.000 pregleda, istakao je član “Beogradskog sindikata” Feđa Dimović.

large_4e582ec21a

Pjesma govori o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a u spotu su prikazani dokumentarni snimci stradanja srpskog naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji u albanskom nasilju, kao i prizori bombardovanja 1999. godine, prenosi “Sputnjik”.

– Upravo smo dobili poruku od `Jutjuba` da je spot za pesmu `Dogodine u Prizrenu` uznemirujućeg sadržaja, zbog čega `Jutjub` razmatra da ga ukloni. Kao posljedica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gdje smo od sinoć bili na poziciji broj jedan – napisao je Dimović na svom “Fejsbuk” profilu.

Pjesma je posvećena svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, sa porukom da one nikada ne budu zaboravljene.

– Svaka čast /Jutjubu/ na procjeni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva! Ovo je dokaz da smo pjesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo! Nema povlačenja, nema predaje! Dogodine u Prizrenu! – napisao je Dimović.

 

Srpskainfo