BANJALUKA, 31. maja – Solidarnost koju je jedan stanovnik Banjaluke pokazao prema svom sugrađaninu, izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama, pogotovo što se radi o činu koji je gotovo nesvakidašnji, a tiče se onoga što danas predstavlja muku svih nas, parkiranju.

parking foto shutterstock (2)
FOTO: SHUTTERSTOCK

Na Fejsbuk stranici Policija Zaustavlja – Banja Luka, pojavila se fotografija koja je uslikana negde u ovom gradu, a na kojoj se vidi poruka koju je anonimni žtelj ovog grada ostavio poruku valsniku automobila kome je pretila kazna za nepropisno parkiranje. Naime, kada je video da radnik parking servisa počinje da piše kaznu, on je rešio da učini najmanje što može a to je da pošalje sms poruku i da na taj način pomogne nekome da ne ostane bez veće svote novca.

kazna

– Kontorolor je krenuo da vam kuca kaznu, pa sam vam uplatio sms-om 2 sata parkinga (do 12:10). Kada se nađete u mojoj situaciji, pomozite i vi nekome da mu ne kucaju kaznu – napsiao je anonimni dobročinitelj.

Njegov potez je izazvao lavninu pozitivnih komentara ispod objave, a mnogi su prokomentarisali kako ovakci postupci vraćaju veru u čoveka u ljudima.

Humanost i ljudskost koju je pokazao ovaj čovek samo pokazuju koliko nam je nekada malo potrebno da nekome iznedrimo osmeh na licu.

 

Blic