LAKTAŠI, 01. februara – Ako su djeca najveće bogatstvo, porodica Mijalković iz beogradskog naselja Leštane može da se smatra jednom od izuzetno bogatih – nakon trećeg djeteta, dobili su još tri bebe.

Ova skromna, ljubazna i nasmijana porodica u čijoj se kući čuje toliko dječje igre i smijeha odiše toplinom i vedrim duhom.

Srdačni i gostoljubivi, tako su i nas dočekali, odajući utisak da, mada imaju šestoro male djece, sve postižu sa lakoćom. Oni su za Blic ispričali kako izgleda njihov dan, kako sve postižu, ali i kako su se osjećali nakon saznanja da će dobiti još tri bebe.

Milena je prije nešto više od dva mjeseca na svijet donijela Vanju, Veljka i Sanju, trojke koje su u porodici Mijalković udvostručile dječje osmijehe. Bebe su, naime, osim roditelja s velikom radošću dočekali i sestre Dunja (6) i Jana (3) i brat Strahinja (5), koji svojoj mami i tati pomažu koliko god mogu, a brata i sestrice obožavaju.

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Mileni je ovo bila četvrta trudnoća, prirodnim putem. Kako kaže, šok je bio u početku veliki, prije svega jer nije ni znala da je u drugom stanju, a potom i kad je saznala da nosi trojke.

– Moj suprug se šalio i govorio: “Zamisli da se ispostavi da su blizanci”. Međutim, da su u pitanju čak tri bebe, nismo mogli ni da pretpostavimo – iskrena je ona.

Nakon prvog šoka, navikli su se na činjenicu da će broj djece u njihovom domu da se udvostruči kroz samo nekoliko mjeseci. Dunja, Jana i Strahinja su sa nestrpljenjem iščekivali bebe, “prognozirajući” kog će pola biti.

– Djeca su željela da budu dva dječaka i djevojčica, međutim, bilo je obrnuto – kaže mama.

Milena se porodila 19. novembra prošle godine, sedam nedjelja prije termina, a posljednja dva mjeseca trudnoće provela je u bolnici, održavajući je. Sve je prošlo u najboljem redu i ona je zahvalna ljekarima koji su u tome pomogli i tokom porođaja, ali i dok je nosila bebe.

Ponosna baka, Milenina svekrva, svesrdno pomaže sa unučićima, mada kako skromno kaže, samo kad zatreba. Osim bake, Mileni i njenom suprugu Tomici velika pomoć stiže i od starije djece.

– Baš vole bebe, Strahinja najviše. A svima je Veljko najomiljeniji jer je najbucmastiji – kroz smijeh kaže Milena.

Dunja, Jana i Strahinja idu u vrtić i tamo provedu veći dio dana. Milena je ispričala kako trenutno izgleda njen dan.

– Djecu ispratim u vrtić u 6.30, tata ide na posao, a ja ostajem sa bebama. One jedu, spavaju, sada su malo veći pa ostanu i duže budni. Tako sve do 17 sati, onda djeca dolaze iz vrtića i tada počinje žurka. To traje sve do 21-22 sata, dok ih smjestimo sve u krevet. Malo teže ide jer ne vole baš da spavaju.

Ipak, ono što je najljepše jeste da se djeca jako vole međusobno i da slušaju svoje roditelje, pa je to i razlog zašto, na kraju, i besane noći ne padaju toliko teško.

Probudi se jedna, pa druga, pa treća

Bebe su dobre, ali kako ih je tri, kada noću krenu naizmjenično da se bude, ne spava se sve do jutra.

– Sa njima noću nije teško, samo što ih je troje. Probudi se jedno, pa za njim drugo, pa treće i onda ispadne da smo cijelu noć budni. Ipak, navikneš se, malo se organizuješ i to je to – objašnjava Milena.

Srpskainfo