LAKTAŠI, 04. avgusta – Košarkaški spektakl, koji se odigrao nedavno u Laktašima, dio je projekta pod nazivom “Trojka iz bloka”. Ovaj projekat, pod okriljem organizacije “Srbi za Srbe”,  stigao je i u Laktaše – u petak, 21. jula,  na terene u strogom centru grada gdje je održan turnir na kome su 123 šutera prikupila 790 maraka, a uz pomoć 11 ponosnih sponzora na čelu sa Sportplus sportskom kladionicom, skupljeno je ukupno 3.042 konvertibilne marke za socijalno ugrožene porodice!

Prenosimo utiske sa sajta “Trojka iz bloka”:

 

Uz veliku podršku ponosnih sponzora i tehničkih sponzora postignut je veliki uspeh u borbi protiv siromaštva. Laktaši su se upisali u spisak gradova širom Srpske Republike koji su rekli ne siromaštvu! Borba na košarkaškim terenima dobro je poznata ovom gradiću, koji je dom KK Igokea i u kome se košarka voli 365 dana u godini.

Sada imaju i jedan potpuno poseban dan – dan kada se košarkom bore protiv siromaštva! Ujedinili su se svi – od Opštine Laktaši, preko uglednih privrednika, do elitnih restorana i svih generacija ispod obruča – Laktaši su veliki deo misije Trojke iz bloka!

 

Prelep ambijent u glavnoj ulici okupio je mnogo ljudi na tribinima koji su uživali u višečasovnom turniru. Za nas je himnu Republike Srpske otpevala naša drugarica Anastasija, a naš brat Eldorado je na poluvremenu odrepovao nekoliko svojih hitova. Didžej Žozi Žo bio je zadužen za dobro raspoloženje, a mlade reperske snage iz Laktaša takođe su bile sa nama na terenu i odrepovali su jednu pesmu koju su spremili posebno za tu priliku – posvećenu čaroliji Trojke iz bloka.

Zanimljiv dan sa nama na terenu proveli su i legenda svetskog rukometa, gospodin Neđo Jovanović i popularni glumac Predrag Vasić, poznatiji kao Mali Stanoje. Posle duge i zanimljive borbe, upaljeni su reflektori i došli smo do velikog finala. Letele su trojke sve preciznije i preciznije, a na kraju smo dobili tri pobednika prvog turnira u Laktašima.


ŠAMPIONI:
Stefan Grabljić
Aleksandar Batar
Goran Vujanović