LAKTAŠI, 24. decembra – Švajcarac koji je izvučen kao dobitnik glavne loto nagrade od milion franaka ostao je bez dobitka nakon što je državna lutrija saopštila da se dogodila greška.

lutrija

Za Andreasa Burklija san od loto dobitku mogao je biti ostvaren kada je njegovo ime izvučeno iz bubnja i objavljeno u televizijskom izvlačenju.

Javni kanal SRF potom se izvinio i objasnio da se zbog tehničkog problema dogodila greška. Izvlačenje će biti ponovljeno, a ime dobitnika objavljeno poslije katoličkog Božića.

Igrači su plaćali po deset franaka za učešće, a svoje podatke slali švajcarskom loto operatoru u nadi da će dobiti džek pot od milion franaka.

Prema pravilima igre, izvlačeno je 10 potencijalnih dobitnika čija su imena išla u bubanj, a svaki od njih je imao obavezu da bude dostupan putem telefona.

Organizatori nisu mogli da stupe u vezu sa jednom od tih 10 osoba, pa se prešlo na potencijalne dobitnike sa brojevima 11 i 12. Broj 12 takođe nije bio dostupan, pa se prešlo na broj 13.

 

U tom trenutku nastala je konfuzija, pošto je na ekranu prikazano devet imena, a emisija se približavala kraju. Organizatori su tada požurli i greškom u bubanj ubacili 11 imena.

Potom je uz fanfare izvučeno ime Andreasa Burklija i voditelj je pozvao njegov broj, ali nije bilo odgovora. Emisija se tada završila, prenio je BBC.

Zvaničnik lutrije kasnije se izvinio zbog tehničkih problema i naglasio da se u bubnju greškom našlo 11 imena umjesto 10.

On je dodao da je, prema pravilima, proglašeni pobjednik morao da odgovori na telefonski poziv, što on nije učinio.

Na pitanje kako je Burkli primio informaciju o poništavanju izvlačenja, on je odgovorio da je sve prošlo dobro i da je Burkli pokazao “sportski duh”.

 

Srpskainfo