BANJA LUKA, 09. septembra -Nesvakidašnja policijska potjera dogodila se u noći sa subote na nedjelju u Banjaluci.
banjaluka-2

Na društvenim mrežama kruži video koji svjedoči o bjekstvu od policijske patrole, a koji podsjeća na akcione američke filmove. Naime, vozač je bježao iz pravca Gajeve ulice ka banjalučkoj Tržnici. U jednom trenutku, ne smanjujući brzinu vozila, vozač je autom sjurio niz stepenice.

Policajci su potrčali za njim, a prisutni su bili sigurni da se povrijedio. Međutim, vozilo je nakon spuštanja niz stepenice nastavilo sa vožnjom.

Nakon dalje potrage, mladić Mladen B. (19) uhapšen je jer je pijan vozeći automobil „pežo“ bježao policiji niz stepenice kod Gradske tržnice u centru Banjaluke.

U policiji su pojasnili da se kretao Alejom Svetog Save i nije se zaustavio na upozorenje policije.

-On je nastavio sa nasilničkom vožnjom koja je bila u gruboj suprotnosti sa saobraćajnim pravilima, ne pokazujući obzir prema bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju – pojasnili su u PU Banjaluka.

Dodali su da su policajci krenuli u potjeru za njim, ali je on i dalje oodbio da se zaustavi.

-Dolazeći na raskrsnicu ulica Gajeva i Đure Dančinića, M. B. se vozilom nastavio kretati u smjeru Gradske tržnice pješačkom stazom, a potom i stepenicama koje nisu namijenjene za kretanje vozila –istakli su u policiji.

Oni su pojasnili da su ga stigli u Ulici Isaije Mitrovića, te alkotestiranjem utvrdili da je imao 1,18 promila alkohola u organizmu, a sa njim u vozilu su bili S. K. (19) i A. M. (18).

Mladen je od ranije poznat policiji.

 

ATV