LAKTAŠI, 05.novembra – Zima, koja je na samom pragu, ove godine će u domu Gajića biti dočekana uz osmijeh i puno srce topline.

Još u septembru smo pisali o humanitarnoj akciji naših sugrađana u kojoj su Ruži i njenom sinu obezbijedili ogrev, hranu, higijenu, šporet, veš-mašinu, odjeću, obuću, školski pribor i još mnogo toga. Akcija tu nije stala, nego su joj se pridružili i košarkaši KK “Igokea”, a juče je i kolektiv JU “Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje” Laktaši pokazao da vrlo dobro zna šta je humanost.

“Objava na društvenim mrežama pokrenula je lavinu pomoći za Gajiće, i bila povod da se i mi uključimo u ovu humanitarnu akciju. Naše malo, nekome znači mnogo. Drago mi je da su svi zaposleni u našoj Ustanovi učestvovali u sakupljanju pomoći, i da smo mogli pomoći na bilo koji način”, kaže direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši, Nataša Trninić.

Skromno i sa osmijehom na licu, Ruža nas je dočekala u svom domu, i sa neskrivenom radošću nam pokazivala šta su joj sve priredili dobri ljudi, i kako joj je sada lijepo.

“Sve su mi sredili, imam novu kuhinju i sudoper koji su mi napravili baš “po mojoj mjeri””, priča Ruža. Ostalo je jedino da nabavi kuhinjski sto i stolice.

Tu su se uključili radnici JU “Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje” Laktaši, i kupili sto i stolice, porodica Đurđević je Ružinom sinu Božidaru poklonila radni sto, a nabavljena je i kompjuterska stolica da upotpuni radost, jer je dan prije Božo dobio i kompjuter.

Nadamo se da ovde neće stati briga za naše sugrađane, i da će i ubuduće humanost biti jedina kampanja koja će uvijek odnositi pobjedu.