LAKTAŠI, 20. januara – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati prohladno vrijeme sa slabim padavinama u Hercegovini, centralnim krajevima, Podrinju i u Semberiji.

Zima-hladno-vrijeme

Tokom dana padavine će prestati u većini krajeva, jedino će na krajnjem jugoistoku i jugu poslije podne ponovo početi padati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do tri na zapadu, na istoku i jugu od pet do devet stepeni Celzijusovih, a u višim predjelima oko minus dva.
Na zapadu i sjeveru tokom dana duvaće zapadni vjetar, a na jugu južni i jugozapadni.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, slab snijeg ponegdje jutros pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima, a na sjeveru Hercegovine slaba kiša.

 

Na Mrakovici, u Kneževu i na Bjelašnici jutros u 7 časova izmjerena su minus četiri stepena Celzijusova, na Manjači i u Mrkonjić Gradu minus tri, na Han Pijesku, u Šipovu, Bugojnu, na Ivan Sedlu i Jajcu minus dva, na Sokocu, na Čemernu, u Rudom, Ribniku i Krupi na Uni minus jedan, a u Prijedoru, Zvorniku, Gacku, Novom Gradu, Bihaću, Gradačcu, Tuzli i Sanskom Mostu nula stepeni

U Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Brčkom, Srpcu, Višegradu, Foči, Srebrenici, Nevesinju, Sarajevu i Livnu u 7 časova jutros izmjeren je jedan stepen, u Bileći dva, u Trebinju, Mostaru i Širokom Brijegu četiri, u Grudama pet i u Neumu šest stepeni Celzijusovih.

Najviše padavina u protekla 24 časa zabilježeno je u Trebinju gdje je palo 18 litara po metru kvadratnom, zatim u Bileći 15, Nevesinju, Gacku i na Čemernu sedam, u Novom Gradu, Mrkonjić gradu i Ribniku pet, u Doboju tri, u Banjaluci, Prijedoru, Višegradu i Rudom dva, a u Bijeljini, Foči, Srpcu jedan litar po metru kvadratnom.

Visina snježnog pokrivača jutros na Han Pijesku iznosi 79 centimetara, na Čemernu 38, na Sokocu, na Mrakovici i u Mrkonjić Gradu 24, u Srebrenici 18, Ribniku 15, u Šipovu i Rudom 13, u Višegradu 11, u Gacku i Nevesinju 10, u Bileći devet, u Krupi na Uni sedam, u Foči četiri, u Novom Gradu i Doboju tri i u Prijedoru dva centimetra.

 

Srpskainfo