LAKTAŠI.25.decembra- Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Laktaši”, 29.12.2016. godine,  organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se realizovati u saradnji sa Zavodom za tranfuzijsku medicinu RS.

Koliko su naši ljudi humani, i koliko velika srca imaju, pokazuje nam i primjer našeg sugrađanina Milanka Crnobrnje. Milanko je 1958. godište, živi u Trnu, sa svojom porodicom. Dobrovoljni davaoc krvi, koji je darovao krv više od 20 puta. Uvijek se odazove kad je u pitanju neki hitan slučaj, i kad je Zavodu za tranfuzijsku medicinu RS potrebna krvna grupa AB+.

WP_20161226_002[1]

“Uvijek sam spreman pomoći čovjeku u nevolji”, priča Milanko, “a naročito kad je u pitanju dječiji život.”

U toku svog dugogodišnjeg statusa  dobrovoljnog davaoca krvi, samo jednom se desilo da se nije odazvao na poziv, iz opravdanih okolnosti.

“Uvijek mi je žao što nisam bio kod kuće, tad kad su me zvali, kad je trebalo dati krv za jednu djevojčicu iz Slatine”, kaže Milanko, sa žaljenjem u glasu.

 

WP_20161223_003[1]

 

Sigurni smo da ovo nije jedini primjer humanosti u našem okruženju, i da će se to i pokazati u četvrtak, 29.12.2016. u našem Domu zdravlja.

Svi koji se žele pridružiti  humanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi  , mogu se javiti u prostorije Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović” Laktaši, u periodu od 9 do 14 časova.