LAKTAŠI.18.januara- “Nekada davno” riječi su kojima najčešće počinjemo bajke i priče za malu djecu. Ali danas imamo priliku početi i jednu nostalgičnu priču koja opisuje kako su izgledali zimski doček mladih vojnika Jugoslovenske narodne armije u Kasarni „Zalužani“ i njihovo drugarstvo tokom vojnog roka.

Na popularnoj „Fejsbuk“ stranici „Pronađi drugove iz bivše JNA“ osvanulo je sjećanje Slavka Šarića, po svemu sudeći bivšeg vojnika JNA.

– Tog 17 januara 1987, prije 30 godina, padao je snijeg kao što pada i danas, a Kasarna „Zalužani“ Banjaluka dočekuje mlade vojnike. Kroz moju glavu prolaze misli… „Kada će proći tih 365 dana, kada ću ja biti stari vojnik, koji će brojati sitno”. I tako, dan za danom, prođe punih 30 godina, a kao da je bilo juče – piše u statusu ovog bivšeg vojnika JNA.

slavko

– Žao mi je što još nisam pronašao nijednog druga iz tog vremena, ali strpljenje je na mojoj strani, pitanje je dana kada će se to desiti. To je bilo jedno lijepo životno iskustvo. Oko mene drugovi iz Kragujevca, Splita, Skoplja, Nikšića, Ljubljane, Peći, Novog Sada, naravno moji zemljaci iz BiH. Svim drugarima, tačnije svim članovima grupe, koja trenutno broji 58.204 želim puno zdravlja, ljubavi, životne i poslovne sreće, da nam ova grupa služi za evociranje lijepih uspomena, a nikako kao poligon za svađu i sukobe. Živjeli!!! – poručio je svim vojnicima bivše JNA Slavko Šarić.

zaluzani2

 

/ATV/