LAKTAŠI, 26. novembra –  Snijeg koji pada na dionicama u višim predjelima Krajine zadržava se na kolovozu preko Mliništa na putnom pravcu Mrkonjić Grad-Glamoč i prema Kupresu na putu Šipovo-Strojice, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

cuko i beba

Snijeg pada i na području Kneževa, ali se za sada ne zadržava na kolovozu.

Iz AMS skreću pažnju vozačima koji od Karanovca idu prema Travniku dolinom Ugra da ima brojnih sitnih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, kao i na svim ostalim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Zbog magle i niske oblačnosti i vidljivost je djelimično smanjena.
Vozači se savjetuje oprezna i sporija vožnja, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Snijeg koji pada na području Sarajevsko-romanijske regije za sada ne ometa redovno odvijanje saobraćaja, rečeno je Srni u preduzeću „Romanijaputevi“ na Sokocu.
Dežurni na centralnom punktu zimskog održavanja „Romanijaputeva“ Njegoš Samardžija izjavio je da malo snijega ima na kolovozu magistralnog puta koji vodi preko Romanije i da su tamo već upućene ekipe ovog preduzeća.

Prema njegovim riječima, na ostalim magistralnim putnim pravcima za čije su održavanje zaduženi „Romanijaputevi“ vrši se preventivno posipanje kolovoza, nakon čega će se pristupiti posipanju i regionalnih puteva.

„Sva vozila su na terenu i za sada nema nikakvih problema“, dodao je Samardžija.

Snijeg od podneva pada i u Istočnom Sarajevu, ali se za sada ne zadržava na kolovozu.

Preduzeće „Romanijaputevi“ zaduženo je za održavanje u zimskom periodu 650 kilometara magistralnih i regionalnih puteva na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije.

Prvi snijeg u ovoj sezoni na romanijskom platou pao je 20. septembra.

Snijeg otežava saobraćaj u zapadnim i centralnim krajevima Federacije

Na putevima u zapadnim i centralnim krajevima Federacije BiH otežano se saobraća zbog snježnih padavina, saopštio je Bihamk.
Saobraćaj je posebno otežan na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Turbe-Banjaluka.

Na ostalim putevima vozi se po mokrom i klizavom kolovozu, a zbog niske temperature vazduha moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima.

 

/SRNA/