LAKTAŠI, 24. avgusta – Evropsko prvenstvo u kik boksu biće održano od 25. septembra do 3. novembra u Istanbulu, a Laktaše na ovom prvenstvu će predstavljati članovi Kik boks kluba Laktaši.


Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine Aleksa Brborovići Minja Kodžo, te Igor Grbić, u svojstvu njihovog ali i trenera reprezentacije BiH, u završnoj su fazi priprema.

„Nakon odličnog početka takmičarske godine za naša dva borca, nastupio je period odmora od takmičenja i period priprema za Evrospko prvenstvo. Aleksa i Minja su započeli pripreme u Laktašima, a zatim nastavili iste na kik boks kampu u Trebinju, u organizaciji Kik boks saveza Republike Srpske. Nakon toga, sa reprezentacijom BiH odradili su dio priprema u Bihaću i Palama, te završni dio priprema u matičnom klubu u Laktašima. Zadovoljni smo pripremama i očekujem da po prvi put donesemo evropsku medalju iz Kik boksa u Grad Laktaše“, ističe trener Igor Grbić.

Aleksa Brborović je u ovoj godini, pored titule prvaka BiH, osvojio sva tri Evropska kupa (Karlovac, Beograd i Sarajevo). Minja Kodžo je trostruki prvak BiH u sve tri tvrde discipline (Low kick, Full contact i K1).

Pored toga, osvojio je srebro i bronzu na Evropskom kupu u Karlovcu i Beogradu. (nezavisne)