LAKTAŠI, 15. septembra – Košarkaši Igokee osvojili su turnir u Laktašima i tako na najljepši način proslavili 40. rođendan kluba iz Aleksandrovca.

Izabranici Dragana Bajića u finalu su savladali kragujevački Radnički rezultatom 74:68, dok je u borbi za treće mjesto Krka porazila Šibenik – 98:69. Prethodno, u polufinalu, “Igosi” su deklasirali Šibenik (96:48), dok je tim Miroslava Nikolića bio bolji od Krke (80:78).

Odmah nakon trijumfa Aleksandrovčana, održana je svečana akademija povodom četiri decenije postojanja kluba.

“Divno je biti ovdje pred svima vama 40 godina nakon što smo počeli da stvaramo klub na šljakastom terenu. Nikada nismo posustali. Bilo je logičnije da nestane kluba nego da opstane, ali smo, zahvaljujući volji, Igokei dali mnogo i zato uživamo u njenim pobjedama. Naš klub nikada nije propustio nijednu takmičarsku sezonu u rangu u kojem je nastupao. Uvijek smo igrali, i onda kada nije bilo patika, ni dresova, ni mogućnosti da odemo na utakmicu. Onima koji su ovdje došli sa strane teško je razumjeti naš entuzijazam i našu posvećenost klubu”, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, te počasni predsjednik Igokee.

Dodik je dodao da je Igokea trenutno jedan od najorganizovanijih klubova u regionu:

“Imamo u vlasništvu više nego Partizan, Crvena zvezda, Cibona ili Olimpija. Imamo sportsku dvoranu, nekoliko stanova, kafiće… Imamo i jedni sportski radio u regionu, koji prati naš klub i ostala sportska dešavanja”.

Boris Spasojević, prvi čovjek Aleksandrovčana, rekao je da je ovo veliki dan za klub:

“Izuzetno sam ponosan na sve uspjehe Igokee u proteklih nekoliko godina. Krenuli smo s ovog vanjskog igrališta i ostvarili impozantne rezultate. Kruna uspješnog rada bila je prošla sezona, u kpojoj smo osviojili duplu krunu u BiH i prvo mjesto na kraju regularnog dijela ABA lige.”

Na proslavi nagrade i priznanja dobili su prvi trener kluba Živko Malkić, prvi kapiten Rade Grgić, najuspješniji trener u istoriji Dragan Bajić, doktor Nenad Kuzmić, dugogodišnji predsjednik kluba Goran Dodik, dugogodišnji član Miroslav Bilanović, počasni predsjednik Milorad Dodik, kao i mnogi sponzori i prijatelji kluba.

 

Izvor: Nezavisne novine