LAKTAŠI, 13. novembra – JU Narodna biblioteka “Veselin Masleša” Laktaši vas poziva na književno veče sa Angelinom Petrović koje će se održati u četvrtak, 14. 11. 2013. godine u 19.00 časova.

Autorka će tom prilikom predstaviti svoje romane “Psiha” i “Čistač” kao i nedavno objavljeni roman “Dželat”.

Romani Angeline Petrović (svaki na svoj način) predstavljaju putovanje u skrivene kutke porodica i društva u kojima glavni likovi, dok rasvjetljavaju svoju porodičnu priču, istovremeno spoznaju i sami sebe.
Dobra mašta, poznavanje ljudske psihologije i izuzetno bogat rječnik odlikuju autorku, čiji romani se čitaju u dahu.

Angelina Petrović je rođena 1966. u Dovlićima – Istočno Sarajevo. Završila je Višu železničku školu u Beogradu, potom studije na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu i stekla diplomu o visokom obrazovanju i stručni naziv Diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta. Radila je kao profesor fizike u gimnaziji u Obrenovcu.

Nekoliko godina je živela u Bernu, u Švajcarskoj gde je objavljivala kratke priče i pesme u časopisima za dijasporu. 2011. godine objavila prvi roman pod naslovom „PSIHA”, koji je nagrađen književnom nagradom “PEGAZ”. Iste godine objavljena je kratka priča “STEPENIK” u knjizi “PEGAZ – PEČAT VREMENA“. Njen drugi roman “ČISTAČ“ je objavljen 2012. Godine u izdanju IP Smart iz Beograda.
2013. godine objavljuje drugo izdanje romana PSIHA, kao i novi roman DŽELAT.
Inspiraciju i nadahnuće godinama pronalazi u delima Dostojevskog, Tolstoja, Remarka, Getea, Šilera, dok su joj uzori iz srpske književnosti Ivo Andrić, Desanka Maksimović i Miloš Crnjanski.
Pisanje je njena ljubav i snaga.

Sa suprugom i dvoje dece živi u Obrenovcu.

O njenim romanima “Psiha”, “Čistač” i “Dželat” koje ćemo predstaviti više možete vidjeti na stranici http://www.angelinapetrovic.com/